top of page
TG_sq.jpg

Torgrim Gjelsvik

Senior konsulent 

Torgrim er født og oppvokst på Ranheim øst for Trondheim. Han har sin utdannelse som siv.ing. ved NTH maskinlinja med spesialisering innenfor datateknikk og dataanvendelse i teknisk industri, som f.eks. programmering av numerisk styrte (NC) verktøymaskiner.

 

Han startet sin karriere ved forskning og utvikling hos SINTEF i 1987 der han var deltok i prosjekter innenfor elektronikk- og kommunikasjonssystem, for det meste i telekom og offshore-bransjen. 

Etter 25 år hos SINTEF begynte han ved Mantenas tekniske avdeling på Marienborg i 2012 som produksjonsingeniør med ansvar for dieselmateriell, som f.eks. tog Type 92 og 93, lokene Di4, Di8 og godslok’et Euro 4000. Type 93 kjenner han spesielt godt, det er bare å spørre ham så får du svar.

 

Torgrim har alltid hatt interesse for tog, innledningsvis for det naturlige førstevalget Märklin, senere og vedvarende for miniatyrtog i 1:8 skala. Han har en egen miniatyrtoglinje på hytta som måler hele 116m i lengde, bygget opp fra grunnen av ham selv. Han har i sommerhalvårene siden 2016 fungert som lokfører på Thamshavnbanen, en museumsbane i drift mellom Orkanger og Løkken i Trøndelag. Torgrim har også fått tiden til å gå som pilot med vel 350 flytimer i loggen bak spakene i enmotors fly, blant annet ved sleping av seilfly på Oppdal og Værnes.

Spør meg om: 

  • Diesel

  • Elkraft

  • Elektronikk

  • Kommunikasjonssystemer

bottom of page