top of page
AØ_sq.jpg

Arvid Østnes

Senior konsulent 

Arvid er oppvokst på en gård i Gan i Fet kommune. Etter grunnskolen søkte han seg til yrkesskolen på Strømmen i 1969 og gikk deretter i lære på Sørumsand Verksted (som da var del av Kværner Brug) med maskinering av deler og utstyr for vannkraftmaskineri på læreplanen. Han søkte seg senere til Oslo Maritime Høgskole på Etterstad i 1978 der han gikk ut dørene som maskiningeniør i 1981. Han startet sitt virke som ingeniør på konstruksjonskontoret ved Strømmens Verksted (SV) i 1981.

Spør meg om:

  • Mekanisk konstruksjon 

  • 3D-modellering

  • Produksjonsteknikk

  • Verktøykonstruksjon

  • Måleteknikk, toleranser

  • Materialteknikk, maskinering, sveis, lodding.

  • Automatiske dører

  • Rullestolheiser

I 1989 gikk han til H. Astrup & co, der han tegnet vakuumløftere for papir- og kartongbransjen, og var bl.a. med på ombygging fra diesel til el-drift. I 1998 begynte han som produksjons-ingeniør hos bilprodusenten Th!nk på Aurskog og var der ansvarlig for å skaffe utstyr til produksjonslinja. Han var med på eventyret frem til 2006 da Ford hadde trukket seg ut og nye eiere ikke så for seg videre drift. I 2006 begynte han derfor i Jotne som rådgivende ingeniør før han et år senere vendte tilbake til SV/Bombardier Transportation (BT) der han var med på prosjekter med Typene 69 AB og C2 og oppgradering av B5 i 2007, bl.a. sammen med Erling. Når SV ble nedlagt i 2011 ble Arvid med BT til Helsfyr og senere Lodalen i 2014, hvor han ble til 2017. I denne tiden var han også utleid til BT i Västerås i et halvt års tid som verktøyskonstruktør for C20-komponenter, der mye av tiden gikk med til å utvikle forbedrede sveisemetoder og verktøy. I 2019 kom Arvid til PROSE der han inngikk våre inspeksjonsteam og har siden jobbet på forskjellige oppdrag for PROSE og senere Unstad.

 

Arvid er en allsidig og dyktig ingeniør som gjerne finner egne prosjekter i teknikkens verden. Han har alltid vært bilentusiast, med en svakhet for den sportslige eller klassiske typen. Han er spesielt glad i en 1976 Alfa Romeo Bertone Coupe, som innimellom byr på utfordringer og litt hodebry men som allikevel har sjel, som han sier. Han har i mange år spilt i janitsjarkorps og har prøvd seg på storband, stødig som han er på trombone. Når han søker roen tar han med seg hund og børse og drar til fjells.

bottom of page